FL embléma
FLORA LABOR
FŰTÉS-HŰTÉS VEZÉRLÉS

Vissza az előző oldalra!


Elektromos IR fűtőpanelek vezérlése

Ezt megoldást ajánljuk, ha az IR fűtőpanelek összteljesítmény igénye meghaladja a hálózat terhelhetőségét.

A mai igények szerint készült épületek hőszigetelése olyan jó, hogy kedvezővé váltak a különféle elektromos fűtések. Ide tartoznak az elektromos konvekciós fűtőpanelekből, és főleg az infravörös tartományban hőt sugárzó infrapanelekből kialakított felületfűtések. Ezeket a fűtő elemeket - gondos épületgépészeti felmérés és tervezés alapján - az épület helyiségeiben nagy számban szerelik fel, és működtetik a szobatermosztátok jelzése alapján. Természetesen, a jó hőszigetelés miatt, ezek ritkán kapcsolnak be. Az véletlenszerűen előfordulhat, hogy több fűtőelem kapcsol be egyszerre a rendszerben. Egyidejűleg csak annyi fűtőelem működése megengedett, amennyivel a közös áramfelvétel sem lépi túl az elektromos hálózatra maximálisan megadott értéket.

Ezt feltételt lehet biztosítani a LUCE-8 vezérlővel.

Az elektromos fűtőelemekből kialakított fűtőrendszert csak szakszerű villamos tervezés után erre jogosult szakember szerelhet. A vezérlőt is csak e tervek alapján lehet alkalmazni. A szakszerűtlenség itt nagy kárt és balesetet okozhat!

Dokumentációk

Itt tölthető le nyomtatható leírás a LUCE-8 elektromos IR panel vezérlő alkalmazásáról.

Itt tölthető le nyomtatható táblázat a fűtőpanalek müködéséről, ha LUCE-8 vezérlő felülbírálja a szobatermosztátok fűtésigényét. A példa szélsőséges felfűtési állapotot mutat be, hogy a vezérlő algoritmusának hatása jól érzékelhető legyen.


Vissza az előző oldalra!
 

 
PARTNEREINK


Szoftverfejlesztés

AGY logo
Agy Kft.


Könyvvitel

Energens Kft.


Épületgépészet  


 


 

Favicon maker- Create a favicon from any image