FL embléma
FLORA LABOR
FŰTÉS-HŰTÉS VEZÉRLÉS

Vissza az előző oldalra!


Csak fűtés vezérlése FOV összevont vezérlővel

Ez a legegyszerűbb, egy osztós fűtőrendszereknél használható vezérlés.

Egy ilyen fűtőrendszert ábrázol ez a vázlat.
Kandallóval kombinált egyszerű fűtőrendszer vázlata van itt.

Mit nyújt ez a megoldás?

A rendszer elemei

A rendszer 230VAC feszültséggel működik, ezért az elemek kábelezését és szerelését csak szakember végezheti, a hálózati villanyszerelés előírásai szerint!

A szobatermosztátok

Rendszerünkhöz olyan termosztátok alkalmazhatók, amelyek fűtési záró kontaktusa 230VAC (2A) kapcsolására képes. Ezzel jelzik a fűtési igényt az osztóvezérlőnek. A termosztátot 1,5 m magasságban, napsütéstől és egyéb külső hőhatástól védett helyre célszerű felszerelni. Lehetnek olyan helyiségek, ahol vezérlés nélkül folyamatos a fűtés, ha a kazán fűt és a keringtető szivattyú dolgozik. Két azonos rendeltetésű kis szoba, vagy padló- és falfűtés esetén elegendő lehet egy közös szobatermosztát.

A zóna szelepek, zóna szivattyúk

"Zóna" alatt itt egy vagy több vízkört értünk, amelyek egyforma feltételekkel, egyszerre fűtenek. A rendszer zónánkénti beavatkozó eszközei leggyakrabban a 230VAC rákapcsolására kinyitó kétállású motoros szelepek vagy termikus szelepek. Előfordulhat, hogy szelep nyitása helyett a zóna aktíválásához 230VAC szivattyút kell járatni. Ha ennek felvett teljesítménye nem több mint 200W, akkor ez közvetlen hajtható az vezérlő zóna kimenetéről.

Az összevont vezérlő

FOV összevont vezérlő kimenetein maximum hat zóna fűtését vezérli, a hat bemenetre bekötött szobatermosztát jele alapján. A kimenetekre ráköthető zónánként több zóna szelep, és/vagy egy kis zóna szivattyú. Ha egy termosztát zár (hidegebb van, mint a beállított érték), akkora FOV vezérlő nyitja a szelepeket, járatja a szivattyút, és jelzi a fűtésigényt a kazánnak. A kazán indító jelével egyszerre 230VAC tápot ad ki egy maximum 200W-os fűtési szivattyúnak.


Vissza az előző oldalra!
 

 
PARTNEREINK


Szoftverfejlesztés

AGY logo
Agy Kft.


Könyvvitel

Energens Kft.


Épületgépészet  


 


 

Favicon maker- Create a favicon from any image