FL embléma
FLORA LABOR
FŰTÉS-HŰTÉS VEZÉRLÉS

Vissza az előző oldalra!


LUCE-8 elektromos IR fűtőpanel vezérlő

Ezen az oldalon e gyártmány pontos leírását, szerelési- és használati útmutatóját találja képpel, nyomtatható formában is.

A LUCE-8 vezérlő az elektromos fűtések működtetésekor használható. Az a feladata, hogy korlátozza az elektromos fűtés áramfelvételét a hálózatból.

Jellemzők

Elhelyezés

A vezérlőt a fűtő elemek villamos bekötésére használt zárt elosztó szekrénybe kell szakszerűen beszerelni. A vezérlő 200x130 mm felületű nyomtatott áramköri lap.
Az alkatrészek részére a lap felett legalább 50 mm magas hely szükséges.
A felerősítő csavaroknak nyolc darab 3,1 mm átmérőjű furat van előkészítve a lapon.

Az alkatrészeken maximum 6 VA hőveszteség keletkezhet. Ezért helytelen kis méretű zárt dobozba helyezni a vezérlőt. A nagy elosztó szekrényben a laza kábelezés között van hely, hogy a hőt szellőzés elvezesse.

Tápellátás

A nyomtatott áramköri lap alsó szélén balra van a TAP feliratú 2-es sorkapocs. Ide kell bekötni a vezérlés saját 230 VAC tápellátását, teljesen függetlenül a fűtések nagy áramú tápjától.

Bemenetek

A nyomtatott áramköri lap felső szélén van a nyolc zónabemenet. A 2-es sorkapcsok a 1TERM ... 8TERM felirattal vannak jelölve. Ide csatlakoznak a szobatermosztátok. Ha fűtési igény van, ezek zárják a bemenetet. (24 VDC 2,5 mA)

Kimenetek

A nyomtatott áramköri lap alsó szélén van a nyolc zónakimenet. A 2-es sorkapcsok a ZONA1 ... ZONA8 felirattal vannak jelölve. Ide csatlakoznak a fűtő áramkörök az egyes hálózati fázisoktól a fűtő elemek felé. (230 VAC, maximum 16 A)

Beállítások

Minden zónához tartozik jumper sor JP1...JP8 jelöléssel.

Be kell állítani, hogy melyik zóna melyik hálózati fázisról kap energiát. Ezt a JP1 ... JP8 jumper sorok 1. és 2. jumperek átkötésével végezhetjük el a zónakimenetek bekötésének megfelelően.
Például az 1. zónára a következők szerint:

Be kell állítani, hogy melyik zóna milyen súlyú (milyen fontos). Ezt a JP1 ... JP8 jumper sorok 3. és 4. jumperek átkötésével érhetjük el az épületgépészeti terveknek megfelelően. Például az 1. zónára a következők szerint:

Be kell állítani, hogy a vezérlő mekkora ütemidőnként módosítsa a zónák fűtését. Ezt a JP30 jumper sor 2. és 3. jumperek átkötésével érhetjük el az épületgépészeti terveknek megfelelően, a következők szerint:

Próbaüzem

Ellenőrzés céljából teszt üzemmódba állítható a vezérlő a JP30 jumper sor 1. jumper átkötésével. Ilyenkor az ütemidő 10 másodperc.

Kijelzések

A zónabemenetek alatt vannak az LD21 ... LD28 feliratú LED-ek. Az világít, amelyik zóna használatban van és a bemenete zárva van.

A zónakimeneti relék felett vannak az LD1 ... LD8 feliratú LED-ek. Az világít, amelyik zóna a fűtést bekapcsolta.

Kép a vezérlőről

LUCE-8 elektromos IR fűtőpanel vezérlő

Dokumentációk

Itt tölthető le nyomtatható leírás a LUCE-8 elektromos fűtőpanel vezérlő üzembe helyezéséről (2 oldal).


Vissza az előző oldalra!
 

 
PARTNEREINK


Szoftverfejlesztés

AGY logo
Agy Kft.


Könyvvitel

Energens Kft.


Épületgépészet  


 


 

Favicon maker- Create a favicon from any image