FL embléma
FLORA LABOR
FŰTÉS-HŰTÉS VEZÉRLÉS

Vissza az előző oldalra!


KV2 kazánházi vezérlő (fűtés/hűtés)

Ezen az oldalon e gyártmány pontos leírását, szerelési és használati útmutatóját találja képekkel, nyomtatható formában is.

KV2 fűtésvezérlő hűtésvezérlő

A KV2 a helyiségenkénti hőmérsékletigény alapján vezérelt fűtés- és hűtésvezérlő rendszer kazánházi része. Fogadja az osztóvezérlők és a vezértermosztátok jelét. Ennek alapján szabályozza a kazán, a folyadékhűtő, a keringtető szivattyúk és a váltószelepek működését.

 

 

 

 

Jellemzők

Kezelőszervek

Kétsarkú kapcsolóval (a nullát és a fázist is megszakítja) feszültség-mentesíthető a vezérlő és a hozzá tartozó teljes rendszer. Vigyázat! A dobozban a kapcsolón még megmarad a 230VAC! A folyadékhűtő mágnes kapcsolóján szintén megmarad a 400VAC!

Három állású kapcsolóval lehet kiválasztani a fűtési, a hűtési vagy a semleges üzemmódot. Hűtési és semleges állásban sem szakad meg a kazán és a cirkulációs szivattyú tápellátása így a használati melegvíz előállítás biztosított.

Kijelzők

Ha a vezérlő feszültség alatt van és a főkapcsoló be van kapcsolva, akkor a baloldali piros fény világít.

Ha a vezérlő feszültség alatt van és a főkapcsoló be van kapcsolva és a kiválasztó kapcsoló felső állásban van a rendszer fűtésre kész. Ezt jelzi a FŰT felirat melletti piros fény.

Ebben az esetben ha egy osztóvezérlő és a fűtési vezértermosztát fűtést kér, akkor FŰT felirat melletti sárga fény is világít.

Ha a vezérlő feszültség alatt van és a főkapcsoló be van kapcsolva és a kiválasztó kapcsoló alsó állásban van a rendszer hűtésre kész. Ezt jelzi a HŰT felirat melletti piros fény.

Ebben az esetben ha egy osztóvezérlő és a hűtési vezértermosztát hűtést kér, akkor HŰT felirat melletti sárga fény is világít.

Bemenetek

A kazánházi vezérlő 6A-es kismegszakítóval biztosított 230VAC hálózati feszültséget a 230V BETÁP hárompólusú sorkapcson keresztül kapja.

A FŰTÉS HATÁROLÓ TERMOSZTÁT normál állapotban záró kontaktusa kétpólusú sorkapcson csatlakoztatható a kazán túlfűtése ellen.

A HŰTÉS HATÁROLÓ TERMOSZTÁT normál állapotban záró kontaktusa kétpólusú sorkapcson csatlakoztatható a folyadékhűtő túlhűtése ellen.

A FŰTÉS VEZÉR TERMOSZTÁT normál állapotban nyitott kontaktusa kétpólusú sorkapcson csatlakoztatható.

A HŰTÉS VEZÉR TERMOSZTÁT normál állapotban nyitott kontaktusa kétpólusú sorkapcson csatlakoztatható.

Kimenetek

A KAZÁN TÁP tápellátás (230VAC maximum 1A), hárompólusú sorkapcson csatlakoztatható. Aktív, ha a főkapcsoló be van kapcsolva.

A CIRKULÁLTATÓ SZIVATTYÚ tápellátás (230VAC maximum 1A), hárompólusú sorkapcson csatlakoztatható. Aktív, ha a főkapcsoló be van kapcsolva.

Ha a kazánban nincsen szivattyú, innen táplálhatjuk a FŰTÉS SZIVATTYÚt hárompólusú sorkapcson keresztül (230VAC maximum 1A). Aktív, ha a kazán be van kapcsolva.

Ha a folyadékhűtőben nincsen szivattyú, innen táplálhatjuk a HŰTÉS SZIVATTYÚt hárompólusú sorkapcson keresztül (230VAC maximum 1A). Aktív, ha a folyadékhűtő be van kapcsolva.

Ha szükséges, innen táplálhatjuk a SZEKUNDER SZIVATTYÚt hárompólusú sorkapcson keresztül (230VAC maximum 1A), ha akár a kazán, akár a folyadékhűtő be van kapcsolva.

A kazán bekapcsolása megrendelés szerint vagy rövidzárt adó kimenettel, vagy 230VAC rákapcsolással történik, a FŰTÉS BEKAPCS kétpólusú sorkapcson keresztül.

A folyadékhűtő bekapcsolása megrendelés szerint vagy rövidzárt adó kimenettel, vagy 230VAC rákapcsolással történik, a HŰTÉS BEKAPCS kétpólusú sorkapcson keresztül. (Nagyobb áramfelvétel esetén szükséges lehet mágnes kapcsoló közbeiktatása!)

Ha a rendszerben erre szükség van, a SZEKUNDER BEKAPCS kétpólusú sorkapocs (megrendelés szerint) vagy rövidzárt , vagy 230VAC-t ad ki, ha akár a kazán, akár a folyadékhűtő be van kapcsolva.

Innen vezérelhetjük a kazán és a folyadékhűtő közti átváltást a VÁLTÓ SZELEP négypólusú sorkapcson keresztül. A nyitott szelepág 230VAC feszültséget kap.

Csatlakozások

Maximálisan öt OSZTÓVEZÉRLŐ (OV2, OV3, OV2F) csatlakoztatható a négypólusú sorkapcsokon.

KV2 fűtés- és hűtésvezérlő  sorkapcsai

Dokumentációk

Itt tölthető le nyomtatható leírás a KV2 kazánházi vezérlő üzembe helyezéséről (2 oldal).


Vissza az előző oldalra!
 

 
PARTNEREINK


Szoftverfejlesztés

AGY logo
Agy Kft.


Könyvvitel

Energens Kft.


Épületgépészet  


 


 

Favicon maker- Create a favicon from any image